03.04.2018

Помилки при проектуванні і монтажі штукатурних фасадів.

Помилки при проектуванні і монтажі штукатурних фасадів.

При першому погляді на штукатурний фасад, здається, що це дуже проста конструкція, яка не несе в собі будь-яких складних елементів і підводних каменів. Однак при проектуванні і монтажі штукатурних фасадів потрібно враховувати досить багато нюансів.

Одним з нюансів є паропроникність фасаду і кожного матеріалу окремо. На даний момент існує думка, що теплий пар потрібно зберігати всередині приміщення і для цього варто знижувати загальну паропроникність конструкції. Найчастіше це робиться за рахунок застосування непаропроникних матеріалів. Однак такі матеріали потрібно правильно розташовувати в конструкції. Для конструкції стіни діє таке правило, що паропроникність кожного шару, який ближче до зовнішньої сторони повинна бути вище, ніж мінімальна паропроникність внутрішніх шарів. Таким чином застосування таких конструктивів, як утеплення пінопластом або пресування пінополістиролом по газобетону або застосування акрилової штукатурки по мінвати здатне привести до накопичення сконденсованої вологи в конструкції, що в свою чергу призводить до замокання конструкції і, як наслідок появи цвілі і втрати теплоізоляційних властивостей. Компанія Kreisel рекомендує по для системи скріпленого штукатурного фасаду з утепленням мінватою застосовувати мінеральні штукатурки.

Помилки при проектуванні і монтажі штукатурних фасадів. - 1

Часто при проектуванні штукатурного фасаду на висотних будівлях не враховують масу будівельної конструкції. При тому, що маса утеплювача, штукатурних і клейових сумішей може становити до 25 кг/м2. Таке навантаження на несучу конструкцію здатна призвести до обвалення конструкції або перевищення конструктивних допусків, або підвищити товшину конструкцій і відповідно масу. Для того, щоб уникнути даних проблем, компанія ROCKWOOL рекомендує використовувати в якості утеплювача базальтові плити Frontrock Max E. Застосування даного матеріалу дозволяє отримати високі фізико-механічні характеристики за рахунок щільного верхнього шару і зменшити вагу плити і отримати високі теплотехнічні характеристики за рахунок більш легкого внутрішнього шару.

Помилки при проектуванні і монтажі штукатурних фасадів. - 2

Так само при виборі дешевого утеплювача для фасаду є ризик утворення на фасаді рудих плям. Вони з'являються дякуючи наявності в утеплювачі надмірної кількості зв'язуючого і низької якості вати, в якій містяться домішки металів і шлаків. Для уникнення таких проблем варто використовувати утеплювач, який пройшов спеціальну обробку в автоклаві, наприклад ROCKWOOL Frontrock Max.

Читайте ще

Ми раді запропонувати Вам повний спектр теплоізоляційних матеріалів для будівництва
27
2023
жовтня
Базальтові плити ROCKTON SUPER
Базальтові плити ROCKTON SUPER використовуються для звуко- та теплоізоляції багатошарових стін, мансард, підлог або перекриттів з використанням балок. Це звукопоглинальні панелі, які виготовляються з кам'яної вати вищого класу з оптимальною щільністю 43 кг / м3.
09
2019
січня
Теплоізоляція K-FLEX ST: докладний опис від історії до монтажу
Продукція, що випускається італійською компанією теплоізоляція K-FLEX ST є зручним і надійне покриття. Воно дозволяє забезпечити повноцінний захист трубопроводів різного типу від втрат тепла. Виготовляється матеріал зі спіненого каучуку.
03
2019
січня
Vels вітає з Новим роком!
2018 рік був продуктивним і багатим на різні події. Команда компанії "Vels" працювала в повну силу і викладалася на 100%, щоб наші клієнти та партнери відчували себе комфортно і надійно. Ми максимально розширили спектр послуг, забезпечили вигідні умови для співпраці. Але на цьому "Vels" не зупиниться, в новому 2019 році, ми продовжимо розвиватися і вдосконалюватися, прагнути до нових вершин і досягнень.